Minutková kachní prsa

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce

Ingredience:

Na 4 porce:
4 filety kachních prsou i s kůží
1 lžíce olivového oleje
rozmarýn
česnek, sůl, pepř

Postup: 

Kůži kachních prsou nařízneme, vetřeme utřený česnek, osolíme, opepříme. Zprudka orestujeme na troše olivového oleje (2–3 minuty z každé strany do zlatavé barvy). 

Na pánev můžeme přidat snítku rozmarýnu. Začínáme vždy stranou s kůží. 

Poté maso vyjmeme, vložíme do zapékací misky nebo na plech, přidáme výpek z pánve a dáme na 15–20 minut do trouby rozehřáté na cca 220 °C).

Podáváme s grilovanou zeleninou. Pokud chceme udělat ještě dietnější verzi, kůži před servírováním odstraníme.


hlasování

0 (0)

Štítky:
drůbež
kachní prsa
minutka
zdravá strava

Související články
Postup: Kuřecí prsa nožem ze strany nařízneme, aby v nich vznikla kapsa. Špenátové listy si nasekáme a smícháme s nastrouhaným parmezánem a…

Vločkové kuličky s ovocem

24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Ovesné vločky nasucho opražíme. Sušená jablka na 10 minut namočíme a pak spolu s brusinkami a vločkami rozmixujeme, přidáme rozemleté piškoty,…
Udělat si pauzu na oběd může být zpestřením pracovního dne a je přitom vhodné zaměřit se na správný výběr jídla.

Velikonoční kopřivová polévka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakce
Postup: Mladé kopřivové listy omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Dáme do hrnce, zalijeme asi 100 ml zeleninového vývaru a necháme krátce…

Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce
Postup:Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený…

Střípky módních diet

 8 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U různých diet je dobré se nejprve seznámit nejen s deklarovanými pozitivy, ale i s úskalími, a to v dlouhodobém kontextu.

Netradiční „zdravé“ cukroví

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   Věra Boháčová
Vánoční cukroví ale můžete pojmout také trochu netradičně. Stačit k tomu bude sušené ovoce (pozor – ne kandované, které je proslazené), kvalitní hořká…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…
V prvním díle o "bílých jedech" jsme řešili sůl, teď přichází na řadu další.
Rozhodně zpozorněte a neberte věci na lehkou váhu. Podstatné je, že vždy se dá něco dělat.

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.