Minutková kachní prsa

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce

Ingredience:

Na 4 porce:
4 filety kachních prsou i s kůží
1 lžíce olivového oleje
rozmarýn
česnek, sůl, pepř

Postup: 

Kůži kachních prsou nařízneme, vetřeme utřený česnek, osolíme, opepříme. Zprudka orestujeme na troše olivového oleje (2–3 minuty z každé strany do zlatavé barvy). 

Na pánev můžeme přidat snítku rozmarýnu. Začínáme vždy stranou s kůží. 

Poté maso vyjmeme, vložíme do zapékací misky nebo na plech, přidáme výpek z pánve a dáme na 15–20 minut do trouby rozehřáté na cca 220 °C).

Podáváme s grilovanou zeleninou. Pokud chceme udělat ještě dietnější verzi, kůži před servírováním odstraníme.


hlasování

0 (0)

Štítky:
drůbež
kachní prsa
minutka
zdravá strava

Související články
Jednou z hlavních zásad diety při dyslipidémiích je správný výběr tuků, v některých případech je třeba zároveň omezit celkové množství tuku.

Netradiční „zdravé“ cukroví

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   Věra Boháčová
Vánoční cukroví ale můžete pojmout také trochu netradičně. Stačit k tomu bude sušené ovoce (pozor – ne kandované, které je proslazené), kvalitní hořká…
V prvním díle o "bílých jedech" jsme řešili sůl, teď přichází na řadu další.
Rozhodně zpozorněte a neberte věci na lehkou váhu. Podstatné je, že vždy se dá něco dělat.

Střípky módních diet

 8 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U různých diet je dobré se nejprve seznámit nejen s deklarovanými pozitivy, ale i s úskalími, a to v dlouhodobém kontextu.
O bílých jedech v naší stravě často slýcháme, píše se o nich, řeší se. Nejčastěji jsou v souvislosti s nimi zmiňovány sůl, cukr a bílá mouka. Ale jsou to opravdu jedy? Pojďme se na ně podívat zblízka…
Dietu při dyslipidémiích není možné vnímat jako „nárazovku“, ale dlouhodobou až doživotní úpravu režimu. Je proto zásadní poskládat stravu tak, aby byla pro každého reálně dodržitelná.
Udělat si pauzu na oběd může být zpestřením pracovního dne a je přitom vhodné zaměřit se na správný výběr jídla.
Postup: Bulgur propláchneme, scedíme a uvaříme doměkka.Necháme trochu vychladnout a poté smícháme s nakrájenými rajčaty, olejem, cibulí, kořením a na…

Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce
Postup:Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.