Tabouleh s krůtím masem

19. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 3 porce:
120 g bulguru
citronová šťáva
olivový olej
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 nakrájená zralá rajčata, nebo 10 koktejlových
jarní cibulka
chilli/skořice/máta – dle chuti každého
plocholistá petržel – větší množství
krůtí plátky

Postup:

Bulgur propláchneme, scedíme a uvaříme doměkka.

Necháme trochu vychladnout a poté smícháme s nakrájenými rajčaty, olejem, cibulí, kořením a na nudličky krájenou petrželkou (tou nešetřete).

Dochutíme solí a citronovou šťávou. Potom necháme odstát a připravíme si krůtí plátky. Ty po stranách nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje z obou stran zprudka orestujeme. Podáváme se salátem tabouleh.

Energetická hodnota (1 porce): 265 kcal/1108 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
bulgur
drůbež
krůtí maso
pšenice
rajčata
tabouleh

Související články
Postup: Kuřecí prsa nožem ze strany nařízneme, aby v nich vznikla kapsa. Špenátové listy si nasekáme a smícháme s nastrouhaným parmezánem a…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…

Minutková kachní prsa

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Kůži kachních prsou nařízneme, vetřeme utřený česnek, osolíme, opepříme. Zprudka orestujeme na troše olivového oleje (2–3 minuty z každé…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrouháme, jemně osolíme a když pustí vodu, necháme přes síto okapat, poté ještě vyždímeme.K nastrouhané cuketě přidáme všechny…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.