Grilovaná zelenina
Ingredience:
| Suroviny na 2 porce: | |
|---|---|
| 100 g | mrkev |
| 100 g | paprika – různě barevné druhy |
| 100 g | cuketa |
| 40 g | cibule |
| 40 g | žampiony |
| 200 g | brambor |
| 10 g | česnek |
| sůl, pepř, tymián | |
| olivový nebo řepkový olej | |
Postup:
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmá kolečka cuketu nakrájíme také tak, papriku zbavenou semínek na větší kusy, cibuli na výseče.
Brambory oškrábeme (nové můžeme nechat se slupkou, pouze důkladně omyjeme) a také nakrájíme na výseče.
Přidáme oloupané stroužky česneku (celé) a oloupané žampiony (větší překrojíme).
Vše smícháme v plechu vyloženém pečícím papírem, osolíme, opepříme, přidáme drhnuté lístky čerstvého tymiánu a několik lžic olivového oleje.
Vše důkladně promícháme a dáme péct/grilovat do předem rozehřáté trouby. Podáváme jako přílohu např. ke kuřecímu špízu.
Energetická hodnota (1 porce): 214 kcal/895 kJ