Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce

Ingredience:

mladé kopřivové lístky
šalotka (cibule)
česnek
máslo nebo rostlinný tuk
sůl
mléko

Postup:

Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. 

Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, přidáme kopřivy, mírně podlijeme mlékem a krátce povaříme. 

Na závěr dochutíme solí a můžeme nebo nemusíme rozmixovat dohladka.

hlasování

0 (0)

Štítky:
kopřivy
špenát
velikonoční recepty
zdravá strava

Související články

Velikonoční nádivka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakce
Postup:Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme na kostičky nakrájené a na pánvi orestované vařené uzené maso,…

Střípky módních diet

 8 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U různých diet je dobré se nejprve seznámit nejen s deklarovanými pozitivy, ale i s úskalími, a to v dlouhodobém kontextu.

Minutková kachní prsa

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Kůži kachních prsou nařízneme, vetřeme utřený česnek, osolíme, opepříme. Zprudka orestujeme na troše olivového oleje (2–3 minuty z každé…

Jehněčí špízky

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava:Jehněčí maso umeleme. Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme. Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší…
V prvním díle o "bílých jedech" jsme řešili sůl, teď přichází na řadu další.
Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu).Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno…

Špenátovo-cuketová polévka

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V hrnci na oleji orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme oloupaný a překrájený česnek, pár snítek tymiánu a společně ještě krátce orestujeme.…
Dietu při dyslipidémiích není možné vnímat jako „nárazovku“, ale dlouhodobou až doživotní úpravu režimu. Je proto zásadní poskládat stravu tak, aby byla pro každého reálně dodržitelná.
Udělat si pauzu na oběd může být zpestřením pracovního dne a je přitom vhodné zaměřit se na správný výběr jídla.

Kopřivová pomazánka

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava: Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. Do…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.