Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce

Ingredience:

mladé kopřivové lístky
šalotka (cibule)
česnek
máslo nebo rostlinný tuk
sůl
mléko

Postup:

Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. 

Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, přidáme kopřivy, mírně podlijeme mlékem a krátce povaříme. 

Na závěr dochutíme solí a můžeme nebo nemusíme rozmixovat dohladka.

hlasování

0 (0)

Štítky:
kopřivy
špenát
velikonoční recepty
zdravá strava

Související články

Jehněčí špízky

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava:Jehněčí maso umeleme. Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme. Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší…
Rozhodně zpozorněte a neberte věci na lehkou váhu. Podstatné je, že vždy se dá něco dělat.

Kopřivová pomazánka

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava: Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. Do…
Postup: Kuřecí prsa nožem ze strany nařízneme, aby v nich vznikla kapsa. Špenátové listy si nasekáme a smícháme s nastrouhaným parmezánem a…

Vločkové kuličky s ovocem

24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Ovesné vločky nasucho opražíme. Sušená jablka na 10 minut namočíme a pak spolu s brusinkami a vločkami rozmixujeme, přidáme rozemleté piškoty,…
Jednou z hlavních zásad diety při dyslipidémiích je správný výběr tuků, v některých případech je třeba zároveň omezit celkové množství tuku.
Udělat si pauzu na oběd může být zpestřením pracovního dne a je přitom vhodné zaměřit se na správný výběr jídla.

Střípky módních diet

 8 min.  |   22. 10. 2023  |   Věra Boháčová
U různých diet je dobré se nejprve seznámit nejen s deklarovanými pozitivy, ale i s úskalími, a to v dlouhodobém kontextu.
Dietu při dyslipidémiích není možné vnímat jako „nárazovku“, ale dlouhodobou až doživotní úpravu režimu. Je proto zásadní poskládat stravu tak, aby byla pro každého reálně dodržitelná.

Špenátovo-cuketová polévka

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V hrnci na oleji orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme oloupaný a překrájený česnek, pár snítek tymiánu a společně ještě krátce orestujeme.…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.