Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porce:
krůtí prso
2 cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata
3 barevné papriky
4 lžíce oleje
mletá paprika
rajský protlak
pepř
sůl

Postup:

Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky (nebo můžeme použít loupaná rajčata z plechovky).

Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme česnek, rajčata, na kostičky nakrájené papriky zbavené jádřinců a vše společně orestujeme.

Zeleninu vyjmeme a dáme stranou.

Krůtí prsa nakrájíme na kostky a ochutíme solí a pepřem.

Do hrnce přidáme zbylý olej, maso na něm ze všech stran opečeme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou (aby bylo maso ponořené maximálně do poloviny), přidáme rajský protlak a 15 minut dusíme pod pokličkou. Poté k masu přidáme restovanou zeleninu a promícháme.

Dusíme ještě několik minut. Podávat můžeme s celozrnnou rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Energetická hodnota (1 porce): 322 kcal/1347 kJ

hlasování

0 (1)

Štítky:
dietní
drůbež
krůtí maso
lehké
papriky
perkelt
rajčata
zelenina

Související články

Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky,…

Dýňový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na větší kostky, vyrovnáme je na pečící papír, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…
Postup: Bulgur propláchneme, scedíme a uvaříme doměkka.Necháme trochu vychladnout a poté smícháme s nakrájenými rajčaty, olejem, cibulí, kořením a na…
Postup: Kuřecí prsa nožem ze strany nařízneme, aby v nich vznikla kapsa. Špenátové listy si nasekáme a smícháme s nastrouhaným parmezánem a…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrouháme, jemně osolíme a když pustí vodu, necháme přes síto okapat, poté ještě vyždímeme.K nastrouhané cuketě přidáme všechny…
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…
Postup:Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od…
Postup: Zelené fazolky dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme (aby změkly, ale zůstaly křupavé) a vodu slijeme fazolky dáme rychle do misky s…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.