Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porce:
krůtí prso
2 cibule
3 stroužky česneku
3 rajčata
3 barevné papriky
4 lžíce oleje
mletá paprika
rajský protlak
pepř
sůl

Postup:

Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky (nebo můžeme použít loupaná rajčata z plechovky).

Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme česnek, rajčata, na kostičky nakrájené papriky zbavené jádřinců a vše společně orestujeme.

Zeleninu vyjmeme a dáme stranou.

Krůtí prsa nakrájíme na kostky a ochutíme solí a pepřem.

Do hrnce přidáme zbylý olej, maso na něm ze všech stran opečeme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou (aby bylo maso ponořené maximálně do poloviny), přidáme rajský protlak a 15 minut dusíme pod pokličkou. Poté k masu přidáme restovanou zeleninu a promícháme.

Dusíme ještě několik minut. Podávat můžeme s celozrnnou rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Energetická hodnota (1 porce): 322 kcal/1347 kJ

hlasování

0 (2)

Štítky:
dietní
drůbež
krůtí maso
lehké
papriky
perkelt
rajčata
zelenina

Související články

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrouháme, jemně osolíme a když pustí vodu, necháme přes síto okapat, poté ještě vyždímeme.K nastrouhané cuketě přidáme všechny…
Postup: Bulgur propláchneme, scedíme a uvaříme doměkka.Necháme trochu vychladnout a poté smícháme s nakrájenými rajčaty, olejem, cibulí, kořením a na…
Postup: Předehřejeme si troubu na 180 °CNastrouháme cuketu a tofu, cibuli krájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a promícháme. Ze směsi…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…
Postup: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem, filety mořského vlka posolíme, opepříme a posypeme bylinkami, rybu pokapeme citrónovou…

Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky,…
Postup:Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od…

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakce
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, česnek, cibuli a žampiony oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Papriku nakrájíme na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na…
Postup: V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme rozdrcený česnek, a ještě krátce orestujeme. Do základu přidáme propláchnutou čočku…
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.