Krůtí perkelt
Ingredience:
Na 4 porce: | |
---|---|
krůtí prso | |
2 | cibule |
3 | stroužky česneku |
3 | rajčata |
3 | barevné papriky |
4 lžíce | oleje |
mletá paprika | |
rajský protlak | |
pepř | |
sůl |
Postup:
Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky (nebo můžeme použít loupaná rajčata z plechovky).
Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme česnek, rajčata, na kostičky nakrájené papriky zbavené jádřinců a vše společně orestujeme.
Zeleninu vyjmeme a dáme stranou.
Krůtí prsa nakrájíme na kostky a ochutíme solí a pepřem.
Do hrnce přidáme zbylý olej, maso na něm ze všech stran opečeme, přidáme mletou papriku, podlijeme vodou (aby bylo maso ponořené maximálně do poloviny), přidáme rajský protlak a 15 minut dusíme pod pokličkou. Poté k masu přidáme restovanou zeleninu a promícháme.
Dusíme ještě několik minut. Podávat můžeme s celozrnnou rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Energetická hodnota (1 porce): 322 kcal/1347 kJ