Treska s fazolkami

25. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 2 porce:
2 filety tresky nebo jiné bílé ryby
1 pytlík mražených zelených fazolek
kousek másla
petržel
pepř
sůl

Postup:

Zelené fazolky dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme (aby změkly, ale zůstaly křupavé) a vodu slijeme fazolky dáme rychle do misky s ledovou vodou (mohou být i kousky ledu). Zůstanou tak pěkně zelené. Fazolky necháme okapat a krátce orestujeme na kousku másla.

Tresku osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a 20 minut opékáme na pánvi, v troubě nebo na grilu. Podáváme s fazolkami a vařenými brambory.

Energetická hodnota (1 porce): 332 kcal/1389 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
brambory
dietní
fazolky
jednoduché
ryba
treska

Související články

Pomazánka z uzené makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Uzenou makrelu zbavíme hlavy, rozdělíme na filety, zbavíme kostí a kůže (promneme mezi prsty). Dáme do misky a důkladně ještě rozetřeme…
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…
Postup: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem, filety mořského vlka posolíme, opepříme a posypeme bylinkami, rybu pokapeme citrónovou…
Postup:Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…
Postup: V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme rozdrcený česnek, a ještě krátce orestujeme. Do základu přidáme propláchnutou čočku…
Postup: Omyté brambory nakrájíme včetně slupky na tenké plánky cca 3 mm.Vyložíme je do mírně vymazané formy na pečení, rovnoměrně posypeme…
Postup: Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.Ředkvičky omyjeme a…

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…
Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu).Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.