Polévka z červené čočky
Ingredience:
| 3 lžíce | olivového oleje | 
| 1 | velká cibule, nakrájená nadrobno | 
| česnek | |
| 200 g | červené čočky | 
| 1 l | zeleninového vývaru nebo vody | 
| sůl | |
| pepř | |
| zelené bylinky | |
| trocha jogurtu na servírování | |
Postup:
V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme rozdrcený česnek, a ještě krátce orestujeme. Do základu přidáme propláchnutou čočku a zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni (na nižší stupeň) vaříme cca 15 minut. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, polévku dochutíme. Před podáváním ozdobíme sekanými bylinkami, případně trochou jogurtu.
Energetická hodnota: 960 kcal/4016