Polévka z červené čočky
Ingredience:
3 lžíce | olivového oleje |
1 | velká cibule, nakrájená nadrobno |
česnek | |
200 g | červené čočky |
1 l | zeleninového vývaru nebo vody |
sůl | |
pepř | |
zelené bylinky | |
trocha jogurtu na servírování |
Postup:
V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme rozdrcený česnek, a ještě krátce orestujeme. Do základu přidáme propláchnutou čočku a zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu, pak plamen stáhneme a na mírném ohni (na nižší stupeň) vaříme cca 15 minut. Čočka se varem částečně rozpadne a polévku přirozeně zahustí. Jakmile je čočka měkká, polévku dochutíme. Před podáváním ozdobíme sekanými bylinkami, případně trochou jogurtu.
Energetická hodnota: 960 kcal/4016