Vaječná omeleta s čerstvým sýrem a lososem
Ingredience:
4 vejce | |
čerstvý sýr | |
uzený losos | |
polníček nebo rukola | |
mléko | |
olej | |
sůl | |
pepř | |
pažitka |
Postup:
Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od krajů do středu odškrabáváme tekuté těsto od dna pánve. Když se těsto přestane rozlévat a začne tuhnout, opepříme, přidáme na omeletu hrudky čerstvého sýra, kousky lososa, nasekanou pažitku, listy polníčku a krátce prohřejme. Omeletu přehneme a přemístíme na talíř. Podáváme se zeleninou a celozrnným pečivem.
Energetická hodnota: 1289 kcal/5397 kJ