Vaječná omeleta s čerstvým sýrem a lososem
Ingredience:
| 4 vejce | |
| čerstvý sýr | |
| uzený losos | |
| polníček nebo rukola | |
| mléko | |
| olej | |
| sůl | |
| pepř | |
| pažitka | |
Postup:
Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od krajů do středu odškrabáváme tekuté těsto od dna pánve. Když se těsto přestane rozlévat a začne tuhnout, opepříme, přidáme na omeletu hrudky čerstvého sýra, kousky lososa, nasekanou pažitku, listy polníčku a krátce prohřejme. Omeletu přehneme a přemístíme na talíř. Podáváme se zeleninou a celozrnným pečivem.
Energetická hodnota: 1289 kcal/5397 kJ