Vaječná omeleta s čerstvým sýrem a lososem

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

4 vejce
čerstvý sýr
uzený losos
polníček nebo rukola
mléko
olej
sůl
pepř
pažitka

Postup:

Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od krajů do středu odškrabáváme tekuté těsto od dna pánve. Když se těsto přestane rozlévat a začne tuhnout, opepříme, přidáme na omeletu hrudky čerstvého sýra, kousky lososa, nasekanou pažitku, listy polníčku a krátce prohřejme. Omeletu přehneme a přemístíme na talíř. Podáváme se zeleninou a celozrnným pečivem.

Energetická hodnota: 1289 kcal/5397 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
dietní
losos
snadné
sýr
vaječná omeleta
vejce

Související články

Cuketové lasagne

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Na troše oleje si do zlatova orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, následně přidáme česnek a mleté hovězí maso. Vše společně restujeme a…
Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu).Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno…
Postup: Tortilu potřeme lučinou a poklademe kousky uzeného lososa, ledového salátu a kopru, pevně zavineme a necháme v lednici odležet, potom…
Postup: Zelené fazolky dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme (aby změkly, ale zůstaly křupavé) a vodu slijeme fazolky dáme rychle do misky s…
Postup: V hrnci na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, pak přidáme rozdrcený česnek, a ještě krátce orestujeme. Do základu přidáme propláchnutou čočku…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…
Postup: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem, filety mořského vlka posolíme, opepříme a posypeme bylinkami, rybu pokapeme citrónovou…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.