Jarní bramborový salát

23. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Suroviny na 6 porcí:
1 kg brambor
250 g čerstvého sýru (gervais, lučina)
2 lžíce majonézy
3–4 lžíce mléka
1,5 svazku ředkviček
pažitka
pepř
sůl

Postup: 

Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr s mlékem, majonézou, bylinkami a kořením vymícháme do hladka a tuto zálivku jemně vmícáme do salátu.

Energetická hodnota (1 porce): 231 kcal/966 kJ

hlasování

1 (1)

Štítky:
brambory
salát
zelenina

Související články

Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Kapustové listy spaříme horkou vodou a po okapání z nich odstraníme dřevnaté části.Mleté maso, posekané menší kapustové listy, nakrájenou…

Dýňový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na větší kostky, vyrovnáme je na pečící papír, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme…
Postup: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem, filety mořského vlka posolíme, opepříme a posypeme bylinkami, rybu pokapeme citrónovou…

Ovocný salát s mozzarellou

 1 min.  |   29. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.Pomeranč…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…

Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky,…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…
Postup: Omyté brambory nakrájíme včetně slupky na tenké plánky cca 3 mm.Vyložíme je do mírně vymazané formy na pečení, rovnoměrně posypeme…
Postup: Zelené fazolky dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme (aby změkly, ale zůstaly křupavé) a vodu slijeme fazolky dáme rychle do misky s…

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.