Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu).
Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, víno a propláchnuté lístky špenátu (můžeme použít i mražený). Mírně osolíme a opepříme a přivedeme k varu.
Přidáme na kostičky nakrájeného lososa, kterého jsme předem zbavili kůže, a krátce povaříme (ne dlouho, aby se losos vysušil).
Dochutíme citrónovou šťávou a dle potřeby solí a pepřem.
Přidáme uvařené a scezené těstoviny a společně promícháme.
Tip: Pokud nechceme použít alkohol, můžeme dát místo vína dvě lžíce vinného octa. Omáčka lépe „obalí“ těstoviny, pokud je nebudeme po uvaření proplachovat, ale pouze scedíme.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie
|
Bílkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Sůl
|
3292/787 |
35 |
37 |
16 |
77 |
2 |
2,1 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny