Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu).

Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, víno a propláchnuté lístky špenátu (můžeme použít i mražený). Mírně osolíme a opepříme a přivedeme k varu.

Přidáme na kostičky nakrájeného lososa, kterého jsme předem zbavili kůže, a krátce povaříme (ne dlouho, aby se losos vysušil).

Dochutíme citrónovou šťávou a dle potřeby solí a pepřem.

Přidáme uvařené a scezené těstoviny a společně promícháme.

Tip: Pokud nechceme použít alkohol, můžeme dát místo vína dvě lžíce vinného octa. Omáčka lépe „obalí“ těstoviny, pokud je nebudeme po uvaření proplachovat, ale pouze scedíme.


Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci

Energie
(kJ/kcal)

Bílkoviny
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Sůl 
(g)

3292/787

35

37

16

77

2

2,1

*SFA = nasycené mastné kyseliny



Související články