Bylinkové zapečené brambory
18. 3. 2019 |
Garant: Věra Boháčová
Ingredience:
Suroviny na 6 porcí: | |
---|---|
1,2 kg | brambor |
50 g | rozpuštěného másla |
malá hrst bylinek (oregano, rozmarýn, tymián nebo směs provensálského koření) | |
250 ml | smetany na vaření |
sůl | |
pepř | |
70 g | sýru ementál, parmezán nebo třeba gruyere |
Postup:
Omyté brambory nakrájíme včetně slupky na tenké plánky cca 3 mm.
Vyložíme je do mírně vymazané formy na pečení, rovnoměrně posypeme bylinkami.
Poté zalijeme smetanou, do které jsme nastrouhali sýr, přidáme sůl a pepř.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi hodinu, dokud brambory nebudou křehké a propečené.
Energetická hodnota (1 porce): 303 kcal/1268 kJ