Halibut s čočkovým salátem
Ingredience:
| filé z halibuta | |
| 300 g | čočky | 
| cibule | |
| 4 | rajčata | 
| 2 lžíce | olivového oleje | 
| vinný ocet | |
| 2 hrsti | hladkolisté petrželky | 
| sůl | |
Postup:
Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše smícháme s čočkou. Dochutíme lžící olivového oleje, solí a octem. Salát můžeme podávat vlažný i studený.
Halibuta jemně osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Připravíme buď na grilu, nebo pečeme cca 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
Energetická hodnota: 622 kcal/2594 kJ