Pomazánka z uzené makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce

Ingredience:

200 g masa z uzené makrely
1 malá chilli paprička
1 stroužek česneku
3 lžíce sekaného čerstvého koriandru
120 g zakysané smetany
1 malá červená cibule
2 lžíce limetkové šťávy
sůl, pepř

Postup: 

Uzenou makrelu zbavíme hlavy, rozdělíme na filety, zbavíme kostí a kůže (promneme mezi prsty). Dáme do misky a důkladně ještě rozetřeme vidličkou (vymícháváním maso zbavíme posledních zbytků kostí).

Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, na drobné kostičky pokrájenou chilli papričku, rozetřený stroužek česneku a sekaný koriandr. Spojíme zakysanou smetanou a přidáme limetkovou šťávu. 

Na závěr dochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme důkladně vychladit. Podáváme namazané na pečivu jako chuťovky.


hlasování

0 (0)

Štítky:
pomazánka
ryba

Související články
Postup: Připravíme si plech vyložený pečícím papírem, filety mořského vlka posolíme, opepříme a posypeme bylinkami, rybu pokapeme citrónovou…

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…

Pomazánka z pečených paprik

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky cca 3×3 cm. Vy­skládáme slupkou vzhůru na plech vyložený…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…

Kopřivová pomazánka

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava: Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. Do…
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…
Postup: Zelené fazolky dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme (aby změkly, ale zůstaly křupavé) a vodu slijeme fazolky dáme rychle do misky s…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.