Jarní fritáta
Ingredience:
3 | vejce |
125 ml | sladké smetany |
100–120 g | parmezánu |
1 lžička | olivového oleje |
100 g | ricotty |
200 g | malých jarních brambůrek |
malá cuketa | |
několik růžiček brokolice | |
šalotka | |
hrst | hrášku |
špetka | soli |
špetka | pepře |
čerstvé bylinky (petrželka, pažitka) |
Postup:
V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé.
Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky, a směs s pokrájenými brambůrky vyložíme do olejem vytřeného pekáčku. Směs osolíme a opepříme.
V misce si připravíme směs vajec, smetany, bylinek a sýru, kterou nalijeme na připravenou směs zeleniny a brambor. Nahoru rovnoměrně rozmístíme větší kousky ricotty.
Pečeme 20–30 minut ve vyhřáté troubě, fritáta musí mít zlatavé a křupavé okraje, střed musí zůstat měkký.
Energetická hodnota: 1296 kcal/5422 kJ