Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

3 vejce
125 ml sladké smetany​
100–120 g parmezánu
1 lžička olivového oleje​
100 g ricotty​
200 g malých jarních brambůrek
malá cuketa
několik růžiček brokolice​
šalotka​
hrst hrášku​​
špetka soli​​​​
špetka pepře​​
čerstvé bylinky (petrželka, pažitka)​

Postup: 

V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. 

Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky, a směs s pokrájenými brambůrky vyložíme do olejem vytřeného pekáčku. Směs osolíme a opepříme.

V misce si připravíme směs vajec, smetany, bylinek a sýru, kterou nalijeme na připravenou směs zeleniny a brambor. Nahoru rovnoměrně rozmístíme větší kousky ricotty.

Pečeme 20–30 minut ve vyhřáté troubě, fritáta musí mít zlatavé a křupavé okraje, střed musí zůstat měkký.

Energetická hodnota: 1296 kcal/5422 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
bylinky
slané
zelenina

Související články

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakce
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, česnek, cibuli a žampiony oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Papriku nakrájíme na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…

Cuketové lasagne

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Na troše oleje si do zlatova orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, následně přidáme česnek a mleté hovězí maso. Vše společně restujeme a…
Postup: Omyté brambory nakrájíme včetně slupky na tenké plánky cca 3 mm.Vyložíme je do mírně vymazané formy na pečení, rovnoměrně posypeme…

Dýňový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na větší kostky, vyrovnáme je na pečící papír, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme…
Postup: Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.Ředkvičky omyjeme a…

Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Kapustové listy spaříme horkou vodou a po okapání z nich odstraníme dřevnaté části.Mleté maso, posekané menší kapustové listy, nakrájenou…

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   17. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmá kolečka cuketu nakrájíme také tak, papriku zbavenou semínek na větší kusy, cibuli na…

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.