Kapustové závitky

 1 min.  |   15. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porce:
Závitky:
4 velké kapustové listy na obal
4 menší kapustové listy do náplně
malá cibulka
drcený kmín
paprika
sůl, pepř
1 vejce
100 g mozzarelly
200 g vepřového mletého masa
200 g hovězího mletého masa
3–4 hrsti syrového kuskusu
tymián
Omáčka:
500 g rajčatové passaty (pyré)
menší cibule
2 stroužky česneku
rozmarýn nebo bazalka
150 ml vody nebo vývaru
sůl, pepř
Příloha:
300 g kuskusu
420 ml vývaru
citronová šťáva
sůl
pepř
sekaná petrželka

Postup:

Kapustové listy spaříme horkou vodou a po okapání z nich odstraníme dřevnaté části.

Mleté maso, posekané menší kapustové listy, nakrájenou cibulku, nastrouhaný sýr, vejce a koření s bylinkami v míse smícháme, přidáme syrový kuskus, který absorbuje přebytečnou šťávu a směs spojí dohromady. Na připravené kapustové listy si rozdělíme masovou směs, zavineme a dobře upevníme nití.

V nízkém hrnci si na troše oleje orestujeme cibulku, koření, česnek, potom vložíme připravené kapustové závitky a krátce je orestujeme ze všech stran. Poté přilijeme rajčatové pyré a necháme dusit pod poklicí, hlídáme a podléváme vodou nebo vývarem, aby závitky zůstaly částečně ponořené a nespálily se. podle velikosti závitků dusíme 45–60 min. 

Mezitím si připravíme přílohu. Opraný kuskus zalijeme horkým vývarem a necháme, až zcela vstřebá tekutinu, poté dochutíme kořením, citronovou šťávou a bylinkami.

Energetická hodnota (1 porce): 536 kcal/2243 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
kapusta
kuskus
mleté maso
paprika
závitky
zelenina

Související články

Středomořská rybí polévka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Tvrdou zeleninu nastrouháme (mrkev a petržel předem oškrábeme), ostatní nakrájíme na kousky, česnek oloupeme plochou stranou nože…
Postup: Omyté brambory nakrájíme včetně slupky na tenké plánky cca 3 mm.Vyložíme je do mírně vymazané formy na pečení, rovnoměrně posypeme…
Postup: Předehřejeme si troubu na 180 °CNastrouháme cuketu a tofu, cibuli krájíme nadrobno. Přidáme ostatní ingredience a promícháme. Ze směsi…

Pomazánka z pečených paprik

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky cca 3×3 cm. Vy­skládáme slupkou vzhůru na plech vyložený…

Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky,…

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   17. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmá kolečka cuketu nakrájíme také tak, papriku zbavenou semínek na větší kusy, cibuli na…

Cuketové tortilly

 1 min.  |   3. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Cukety nastrouháme, jemně osolíme a když pustí vodu, necháme přes síto okapat, poté ještě vyždímeme.K nastrouhané cuketě přidáme všechny…
Postup: Kuřecí prsa nožem ze strany nařízneme, aby v nich vznikla kapsa. Špenátové listy si nasekáme a smícháme s nastrouhaným parmezánem a…

Krůtí perkelt

 1 min.  |   27. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup:Omytá rajčata u stopky několikrát nařízneme (do „hvězdičky“), vložíme na max. minutu do vroucí vody a rychle schladíme. Slupky oloupeme a…
Postup: Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.Ředkvičky omyjeme a…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.