Kopřivová pomazánka
Ingredience:
Na 2 porce potřebujeme: | |
---|---|
1 hrst | mladých lístků kopřiv |
100 g | měkkého tvarohu polotučného |
30 g | tvrdého sýra (30 % tuku v sušině) |
1 lžíci | tatarské omáčky |
1 | stroužek česneku |
pepř |
Příprava:
Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno.
Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme.
Do misky dáme tvaroh, přidáme nastrouhaný sýr, sekané kopřivy, tatarskou omáčku, prolisovaný česnek a promícháme.
Dochutíme pepřem.
Podáváme například na celozrnném pečivu.
Nutriční (výživové) hodnoty celé dávky
Energie (kJ/kcal) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Sůl (g) |
885/212 | 21 | 11 | 6 | 6 | 5 | 0,7 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny