Kopřivová pomazánka

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 2 porce potřebujeme:
1 hrst mladých lístků kopřiv
100 g měkkého tvarohu polotučného
30 g tvrdého sýra (30 % tuku v sušině)
1 lžíci tatarské omáčky
1 stroužek česneku
pepř

Příprava:

Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. 

Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. 

Do misky dáme tvaroh, přidáme nastrouhaný sýr, sekané kopřivy, tatarskou omáčku, prolisovaný česnek a promícháme. 

Dochutíme pepřem.


Podáváme například na celozrnném pečivu.


Nutriční (výživové) hodnoty celé dávky

Energie

 (kJ/kcal)

Bílkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Sůl 

(g)

885/212

21

11

6

6

5

0,7

*SFA = nasycené mastné kyseliny

 

hlasování

0 (0)

Štítky:
kopřivy
pomazánka
velikonoční recepty

Související články

Pomazánka z pečených paprik

 1 min.  |   11. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky cca 3×3 cm. Vy­skládáme slupkou vzhůru na plech vyložený…

Velikonoční kopřivová polévka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakce
Postup: Mladé kopřivové listy omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Dáme do hrnce, zalijeme asi 100 ml zeleninového vývaru a necháme krátce…

Pomazánka z uzené makrely

 1 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce
Postup: Uzenou makrelu zbavíme hlavy, rozdělíme na filety, zbavíme kostí a kůže (promneme mezi prsty). Dáme do misky a důkladně ještě rozetřeme…

Jehněčí špízky

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava:Jehněčí maso umeleme. Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme. Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší…

Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce
Postup:Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený…

Velikonoční nádivka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakce
Postup:Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme na kostičky nakrájené a na pánvi orestované vařené uzené maso,…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.