Velikonoční nádivka
Ingredience:
| Na 1 pekáček nebo malý plech, cca 6–8 porcí: | |
|---|---|
| 5 | vajec | 
| ½ l | masového vývaru (cca ze 150 g hovězího masa z kostí nebo kuřecího hřbetu) | 
| 5 lžic | krupice | 
| 2 lžíce | hladké mouky | 
| 100 g | strouhanky | 
| 500 g | vařeného libového uzeného masa | 
| hrst | kopřiv | 
| pažitka, petrželka apod. | |
| 3 | stroužky česneku | 
| pepř, majoránka | |
| tuk a strouhanka na plech | |
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
V míse smícháme na kostičky nakrájené a na pánvi orestované vařené uzené maso, strouhanku, mouku, krupici, žloutky a sekané kopřivy. Přidáme vlažný vývar a vše důkladně vymícháme. Dochutíme kořením a dalšími bylinkami.
Na závěr zlehka zamícháme sníh z bílků a vlijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu.
Pečeme na 180OC alespoň 30 minut.
Nutriční (výživové) hodnoty na celou dávku
Energie (kJ/kcal)  | Bílkoviny (g)  | Tuky (g)  | z toho SFA* (g)  | Sacharidy (g)  | z toho cukry (g)  | Sůl (g)  | 
7915/1892  | 176  | 66  | 20  | 132  | 10  | 15,4  | 
*SFA = nasycené mastné kyseliny