Velikonoční nádivka

 1 min.  |   7. 4. 2022  |   redakce

Ingredience:

Na 1 pekáček nebo malý plech, cca 6–8 porcí:
5 vajec
½ l masového vývaru (cca ze 150 g hovězího masa z kostí nebo kuřecího hřbetu)
5 lžic krupice
2 lžíce hladké mouky
100 g strouhanky
500 g vařeného libového uzeného masa
hrst kopřiv
pažitka, petrželka apod.
3 stroužky česneku
pepř, majoránka
tuk a strouhanka na plech

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. 

V míse smícháme na kostičky nakrájené a na pánvi orestované vařené uzené maso, strouhanku, mouku, krupici, žloutky a sekané kopřivy. Přidáme vlažný vývar a vše důkladně vymícháme. Dochutíme kořením a dalšími bylinkami. 

Na závěr zlehka zamícháme sníh z bílků a vlijeme do předem vymazaného a vysypaného plechu. 

Pečeme na 180OC alespoň 30 minut.


Nutriční (výživové) hodnoty na celou dávku

Energie

 (kJ/kcal)

Bílkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Sůl 

(g)

7915/1892

176

66

20

132

10

15,4

*SFA = nasycené mastné kyseliny

 

 

hlasování

0 (0)

Štítky:
nádivka
velikonoční recepty

Související články

Kopřivová pomazánka

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava: Kopřivy krátce spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme. Do…

Kopřivový „špenát“

5. 4. 2022  |   redakce
Postup:Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno. Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku (cibuli), přidáme nadrobno nakrájený…

Jehněčí špízky

 1 min.  |   22. 3. 2023  |   Věra Boháčová
Příprava:Jehněčí maso umeleme. Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme. Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.