Grilovaná zelenina
Ingredience:
Na 2 porce: | |
---|---|
100 g | mrkve |
100 g | papriky |
100 g | cukety |
40 g | cibule |
40 g | žampionů |
10 g | česneku |
4 g | soli |
pepř | |
pár snítek tymiánu | |
30 g | olivového oleje |
Postup:
Všechnu zeleninu očistíme, česnek, cibuli a žampiony oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Papriku nakrájíme na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na širší plátky, mrkev na tenké šikmé plátky, cibuli na výseče, žampiony překrojíme (podle velikosti – malé na půl, větší na víckrát). Všechnu zeleninu dáme na grilovací tácek (pánev), osolíme, opepříme, přidáme drhnutý čerstvý tymián a olivový olej. Vše důkladně promícháme a dáme na gril.
Grilujeme tak, aby byla zelenina měkká, ale stále držela tvar.
Podáváme samostatně, se sýrem, masem. Nebo s jogurtovým dresinkem.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie (kJ/kcal) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Sůl (g) |
807/193 | 3 | 16 | 2 | 12 | 8 | 2,07 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny