Zapečené noky s gorgonzolou a brokolicí

18. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

500 g noků (připravíme, nebo můžeme koupit)​
150 g gorgonzoly dolce DOP
100 g mascarpone​
200 g brokolice​

Postup:

Uvaříme si noky a hned jak vyplavou, necháme je okapat a vložíme do zapékací mísy vytřené olejem.

Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 2 minuty ve vroucí osolené vodě , necháme okapat a vmícháme mezi noky.

Ve větší míse smíchejte mascarpone a nastrouhanou gorgonzolu, směs dáme na noky s brokolicí a vkládáme do rozehřáté trouby (na 220°C) cca na 10 minut.

Energetická hodnota: 1667 kcal/6975 kJ

hlasování

0 (0)

Štítky:
brokolice
slané
sýr

Související články

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   17. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Mrkev oškrábeme a nakrájíme na šikmá kolečka cuketu nakrájíme také tak, papriku zbavenou semínek na větší kusy, cibuli na…

Cuketové lasagne

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Na troše oleje si do zlatova orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, následně přidáme česnek a mleté hovězí maso. Vše společně restujeme a…

Jarní fritáta

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: V osolené vodě krátce povaříme brambůrky. Musí zůstat polotvrdé. Zeleninu očistíme a nakrájíme, cuketu na kolečka, chřest na kousky,…
Postup:Vejce důkladně rozšleháme s trochou mléka, osolíme a vlijeme na předehřátou lehce vymaštěnou pánev. Snížíme teplotu a pomalu vařečkou směrem od…

Lilková pomazánka

 1 min.  |   23. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Předehřejeme si troubu na 250°C. Slupku omytých lilků rovnoměrně ze všech stran propícháme vidličkou. Lilky osolíme, pokapeme olivovým olejem…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.