Příprava:
Jehněčí maso umeleme.
Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme.
Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší kostky.
Do mísy dáme žemli a pokapeme mlékem. Přidáme maso, vejce a zbytek surovin a vymícháme.
Vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm a opatrně napichujeme na špejle.
Pokládáme na plech/pekáček vyložený pečicím papírem a pokapaný řepkovým olejem.
Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 170 stupňů Celsia 15–20 minut. V průběhu pečení obracíme.
Podávat můžeme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami. Hodí se i rozvar z ovoce (např. rybízu, brusinek), bylinkami ochucený jogurt nebo zakysaná smetana, klidně i zeleninový salát.
Nutriční (výživové) hodnoty 1 porce
Energie (kJ/kcal) |
Bílkoviny (g) |
Tuky (g) |
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Sůl (g) |
2541/607 |
33 |
25 |
9 |
13 |
4 |
1,7 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny