Příprava: 

Jehněčí maso umeleme. 

Bylinky a kopřivy nasekáme najemno. Česnek prolisujeme. 

Sýr rozdrobíme najemno. Žemli nakrájíme na větší kostky. 

Do mísy dáme žemli a pokapeme mlékem. Přidáme maso, vejce a zbytek surovin a vymícháme. 

Vytvarujeme kuličky o průměru cca 3 cm a opatrně napichujeme na špejle. 

Pokládáme na plech/pekáček vyložený pečicím papírem a pokapaný řepkovým olejem. 

Vkládáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě cca 170 stupňů Celsia 15–20 minut. V průběhu pečení obracíme.


Podávat můžeme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami. Hodí se i rozvar z ovoce (např. rybízu, brusinek), bylinkami ochucený jogurt nebo zakysaná smetana, klidně i zeleninový salát.


Nutriční (výživové) hodnoty 1 porce

Energie

 (kJ/kcal)

Bílkoviny 

(g)

Tuky 

(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Sůl 

(g)

2541/607

33

25

9

13

4

1,7

*SFA = nasycené mastné kyseliny

Související články