Ovocný salát s mozzarellou
Ingredience:
Na 4 porce: | |
---|---|
250 g | mozzarelly |
2 | červená jablka |
1 | pomeranč |
3 | jarní cibulky |
4 lžíce | olivového oleje |
4 lžíce | balzamikového octa |
1 lžíce | sekaných bylinek |
sůl, pepř | |
3 lžíce | směsi oříšků |
Postup:
Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.
Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a i ty oloupeme.
Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
Na talíř skládáme plátky jablek, mozzarelly a pomerančů. Poté je pokapeme dresinkem, který si připravíme rozmixováním balzamikového octa, sekaných bylinek, olivového oleje, soli a pepře.
Na závěr zdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a sekanými oříšky.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie | Bílkoviny | Tuky | z toho SFA | Sacharidy | z toho cukry | Sůl |
1846/441 | 19 | 31 | 9 | 22 | 16 | 1,8 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny