Postup: Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.

Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a i ty oloupeme.

Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

Na talíř skládáme plátky jablek, mozzarelly a pomerančů. Poté je pokapeme dresinkem, který si připravíme rozmixováním balzamikového octa, sekaných bylinek, olivového oleje, soli a pepře.

Na závěr zdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a sekanými oříšky.

Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci

Energie 
(kJ/kcal)

Bílkoviny 
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA 
(g)

Sacharidy 
(g)

z toho cukry 
(g)

Sůl 
(g)

1846/441

19

31

9

22

16

1,8

*SFA = nasycené mastné kyseliny