Ovocný salát s mozzarellou
Ingredience:
| Na 4 porce: | |
|---|---|
| 250 g | mozzarelly | 
| 2 | červená jablka | 
| 1 | pomeranč | 
| 3 | jarní cibulky | 
| 4 lžíce | olivového oleje | 
| 4 lžíce | balzamikového octa | 
| 1 lžíce | sekaných bylinek | 
| sůl, pepř | |
| 3 lžíce | směsi oříšků | 
Postup:
Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.
Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a i ty oloupeme.
Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
Na talíř skládáme plátky jablek, mozzarelly a pomerančů. Poté je pokapeme dresinkem, který si připravíme rozmixováním balzamikového octa, sekaných bylinek, olivového oleje, soli a pepře.
Na závěr zdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a sekanými oříšky.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie   | Bílkoviny   | Tuky   | z toho SFA   | Sacharidy   | z toho cukry   | Sůl   | 
1846/441  | 19  | 31  | 9  | 22  | 16  | 1,8  | 
*SFA = nasycené mastné kyseliny