Postup: Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.
Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a i ty oloupeme.
Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
Na talíř skládáme plátky jablek, mozzarelly a pomerančů. Poté je pokapeme dresinkem, který si připravíme rozmixováním balzamikového octa, sekaných bylinek, olivového oleje, soli a pepře.
Na závěr zdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a sekanými oříšky.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie
|
Bílkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA
|
Sacharidy
|
z toho cukry
|
Sůl
|
1846/441 |
19 |
31 |
9 |
22 |
16 |
1,8 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny