Ovocný salát s mozzarellou

 1 min.  |   29. 3. 2019  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Na 4 porce:
250 g mozzarelly
2 červená jablka
1 pomeranč
3 jarní cibulky
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce balzamikového octa
1 lžíce sekaných bylinek
sůl, pepř
3 lžíce směsi oříšků

Postup:

Jablka omyjeme, nakrájíme na výseče, zbavíme jádřinců, pokrájíme na velmi tenké plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla.

Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a i ty oloupeme.

Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.

Na talíř skládáme plátky jablek, mozzarelly a pomerančů. Poté je pokapeme dresinkem, který si připravíme rozmixováním balzamikového octa, sekaných bylinek, olivového oleje, soli a pepře.

Na závěr zdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a sekanými oříšky.

Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci

Energie 
(kJ/kcal)

Bílkoviny 
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA 
(g)

Sacharidy 
(g)

z toho cukry 
(g)

Sůl 
(g)

1846/441

19

31

9

22

16

1,8

*SFA = nasycené mastné kyseliny


hlasování

0 (0)

Štítky:
mozzarella
ovoce
salát

Související články
Postup: Čočku uvaříme doměkka (můžeme předem namočit, ale nemusíme) a scedíme. Rajčata a cibulinakrájíme nadrobno, petrželku nahrubo nasekáme a vše…
Postup: Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.Ředkvičky omyjeme a…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.