Jarní bramborový salát
23. 3. 2019 |
Garant: Věra Boháčová
Ingredience:
| Suroviny na 6 porcí: | |
|---|---|
| 1 kg | brambor |
| 250 g | čerstvého sýru (gervais, lučina) |
| 2 lžíce | majonézy |
| 3–4 lžíce | mléka |
| 1,5 svazku | ředkviček |
| pažitka | |
| pepř | |
| sůl | |
Postup:
Brambory uvařené ve slupce (ideálně varný typ A) ještě horké oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr s mlékem, majonézou, bylinkami a kořením vymícháme do hladka a tuto zálivku jemně vmícáme do salátu.
Energetická hodnota (1 porce): 231 kcal/966 kJ