Vepřová panenka na rozmarýnu

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakce

Ingredience:

Na 4 porce:
1 ks (500 g) vepřové panenky
4 g soli
pepř
2 snítky rozmarýnu
20 g řepkového oleje

Postup:

Vepřovou panenku odblaníme, zbavíme viditelného tuku, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme snítky rozmarýnu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na několik hodin do lednice.

Pak maso vyjmeme, sundáme rozmarýn, mírně osušíme a dáme na gril. 

Grilujeme 4 minuty, pak otočíme a opět necháme 4 minuty. Otočíme ještě dvakrát a pokaždé grilujeme 4 minuty. 

Maso vyjmeme z grilu, necháme několik minut odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci

Energie
 (kJ/kcal)

Bílkoviny 
(g)

Tuky 
(g)

z toho SFA* (g)

Sacharidy (g)

z toho cukry (g)

Sůl 
(g)

848/203

28

9

2

0

0

1,15

*SFA = nasycené mastné kyseliny

hlasování

0 (0)

Štítky:
grilování
rozmarýn
vepřové maso

Související články

„Štrůdl“ na grilu

21. 6. 2021  |   redakce
Postup: Jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do misky na grilování, pokapeme limetkovou šťávou a čekankovým sirupem, poprášíme skořicí a…

Dietní grilování?

 6 min.  |   21. 6. 2021  |   Věra Boháčová
Ano! I když je grilování často spojováno s řadou rizik, grilovat lze i zdravě a dietně.

Zdravé grilování?

 6 min.  |   14. 6. 2022  |   Věra Boháčová
Grilovat se dá i v případě vyššího cholesterolu, vyššího tlaku i cukrovky, důležitý je výběr masa i ostatních příloh.

Grilovaná zelenina

 1 min.  |   21. 6. 2021  |   redakce
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, česnek, cibuli a žampiony oloupeme, papriku zbavíme jádřince. Papriku nakrájíme na kusy cca 3 × 3 cm, cuketu na…

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.