Zdravé grilování?
Grilovat se dá i v případě vyššího cholesterolu, vyššího tlaku i cukrovky, důležitý... »
Postup: Vepřovou panenku odblaníme, zbavíme viditelného tuku, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme snítky rozmarýnu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na několik hodin do lednice.
Pak maso vyjmeme, sundáme rozmarýn, mírně osušíme a dáme na gril.
Grilujeme 4 minuty, pak otočíme a opět necháme 4 minuty. Otočíme ještě dvakrát a pokaždé grilujeme 4 minuty.
Maso vyjmeme z grilu, necháme několik minut odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie
|
Bílkoviny
|
Tuky
|
z toho SFA* (g) |
Sacharidy (g) |
z toho cukry (g) |
Sůl
|
848/203 |
28 |
9 |
2 |
0 |
0 |
1,15 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny
Grilovat se dá i v případě vyššího cholesterolu, vyššího tlaku i cukrovky, důležitý... »