Vepřová panenka na rozmarýnu
Ingredience:
Na 4 porce: | |
---|---|
1 ks (500 g) | vepřové panenky |
4 g | soli |
pepř | |
2 | snítky rozmarýnu |
20 g | řepkového oleje |
Postup:
Vepřovou panenku odblaníme, zbavíme viditelného tuku, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme snítky rozmarýnu, zabalíme do fólie (dáme do krabičky) a dáme na několik hodin do lednice.
Pak maso vyjmeme, sundáme rozmarýn, mírně osušíme a dáme na gril.
Grilujeme 4 minuty, pak otočíme a opět necháme 4 minuty. Otočíme ještě dvakrát a pokaždé grilujeme 4 minuty.
Maso vyjmeme z grilu, necháme několik minut odpočinout a krájíme na plátky. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie | Bílkoviny | Tuky | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Sůl |
848/203 | 28 | 9 | 2 | 0 | 0 | 1,15 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny