Dýňový koláč

 1 min.  |   21. 10. 2022  |   Garant: Věra Boháčová

Ingredience:

Ingredience na jeden plech:
500 g špaldové mouky polohrubé
400 g rýžového nebo kukuřičného sirupu
120 g nahrubo mletých vlašských nebo lískových ořechů
600 g nastrouhané dýně, nejlépe hokaido
1 lžíce skořice
2 lžičky prášku do pečiva
250 ml oleje
propláchnuté rozinky dle chuti


Upečte si podle našeho receptu voňavý podzimní dezert. Velkým bonusem je, že dýni nemusíte předem péct ani vařit.

Postup:  

Do mixéru dáme šlehat olej a sirup. 

Dýni nastrouháme nahrubo a smícháme s mletými ořechy a skořicí, můžeme přidat hrozinky. 

Přisypeme mouku, do kterého jsme vmíchali prášek do pečiva a přilijeme ušlehaný sirup s olejem. 

Důkladně promícháme a nalijeme na klasický vysoký plech vyložený pečícím papírem. 

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175-180°C asi 30 minut.

hlasování

0 (0)

Štítky:
dezert
dýně
sladké

Související články

Tažený závin s jablky

 1 min.  |   26. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Z mouky, vejce, oleje, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto, vytvoříme z něj bochánek, dáme na vál, přiklopíme miskou nebo kastrůlkem a…

„Štrůdl“ na grilu

21. 6. 2021  |   redakce
Postup: Jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do misky na grilování, pokapeme limetkovou šťávou a čekankovým sirupem, poprášíme skořicí a…

Dýňový krém

 1 min.  |   24. 3. 2019  |   Věra Boháčová
Postup: Dýni očistíme, vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na větší kostky, vyrovnáme je na pečící papír, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme…

„Přeslazený“ prosinec

 9 min.  |   1. 12. 2022  |   redakce
Závěr roku je náročný pro zdravého člověka, natož pak pro velkou část naší populace, kterou trápí řada zdravotních problémů.

Vánoce: Jak to udělat, aby svědomí zůstalo čisté?

 5 min.  |   16. 11. 2022  |   redakce
Zkuste popřemýšlet, které zažité zvyky a tradice a v jaké podobě chcete zachovat.

Jak se hlídat (ozdravit stravu) o Vánocích

 11 min.  |   24. 11. 2021  |   redakce
Vánoce jsou tradičními svátky rodinných oslav a setkání, pohody a příjemné atmosféry, ale také plných stolů.

Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.