Dýňový koláč
Ingredience:
| Ingredience na jeden plech: | |
|---|---|
| 500 g | špaldové mouky polohrubé |
| 400 g | rýžového nebo kukuřičného sirupu |
| 120 g | nahrubo mletých vlašských nebo lískových ořechů |
| 600 g | nastrouhané dýně, nejlépe hokaido |
| 1 lžíce | skořice |
| 2 lžičky | prášku do pečiva |
| 250 ml | oleje |
| propláchnuté rozinky dle chuti | |
Upečte si podle našeho receptu voňavý podzimní dezert. Velkým bonusem je, že dýni nemusíte předem péct ani vařit.
Postup:
Do mixéru dáme šlehat olej a sirup.
Dýni nastrouháme nahrubo a smícháme s mletými ořechy a skořicí, můžeme přidat hrozinky.
Přisypeme mouku, do kterého jsme vmíchali prášek do pečiva a přilijeme ušlehaný sirup s olejem.
Důkladně promícháme a nalijeme na klasický vysoký plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175-180°C asi 30 minut.