Tabouleh s krůtím masem
Ingredience:
| Na 3 porce: | |
|---|---|
| 120 g | bulguru |
| citronová šťáva | |
| olivový olej | |
| mořská sůl a čerstvě mletý pepř | |
| 4 | nakrájená zralá rajčata, nebo 10 koktejlových |
| jarní cibulka | |
| chilli/skořice/máta – dle chuti každého | |
| plocholistá petržel – větší množství | |
| krůtí plátky | |
Postup:
Bulgur propláchneme, scedíme a uvaříme doměkka.
Necháme trochu vychladnout a poté smícháme s nakrájenými rajčaty, olejem, cibulí, kořením a na nudličky krájenou petrželkou (tou nešetřete).
Dochutíme solí a citronovou šťávou. Potom necháme odstát a připravíme si krůtí plátky. Ty po stranách nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje z obou stran zprudka orestujeme. Podáváme se salátem tabouleh.
Energetická hodnota (1 porce): 265 kcal/1108 kJ