„Štrůdl“ na grilu
Ingredience:
| Na 2 porce: | |
|---|---|
| 2 | větší jablka |
| šťáva z 2 limetek | |
| skořice | |
| 20 g | čekankového sirupu |
| 150 g | bílého jogurtu |
| máta | |
Postup:
Jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky, dáme do misky na grilování, pokapeme limetkovou šťávou a čekankovým sirupem, poprášíme skořicí a dáme na gril. Grilujeme s obou stran.
Jogurt smícháme se sekanou čerstvou mátou a podáváme k horkým grilovaným jablkům.
Nutriční (výživové) hodnoty na 1 porci
Energie (kJ/kcal) | Bílkoviny (g) | Tuky (g) | z toho SFA* (g) | Sacharidy (g) | z toho cukry (g) | Sůl (g) |
706/169 | 5 | 2 | 1 | 27 | 21 | 0,18 |
*SFA = nasycené mastné kyseliny